Jungleras åbner coachingsite: 10 råd til turneringsspil

Jungleras åbner coachingsite: 10 råd til turneringsspil

En af Danmarks mest anerkendte pokerspillere og -coaches har lanceret nyt, personligt coachingsite. 

"Jeg har altid elsket og fundet det naturligt at undervise andre."

Sådan lyder det fra Rasmus 'Jungleras' Nielsen, der i weekenden åbnede sit eget pokercoachingsite, pokerconsulting.dk. 

'Jungleras' er tidligere Danmarksmester i poker, og så er han vel mest kendt for, da han i 2008 og 2009 ramte back-to-back finaleborde ved EPT København.

"I 2012 afholdte jeg mere end 150 coachingtimer, og jeg har således allerede oparbejdet en stor erfaring inden for området og udviklet det produkt, jeg udbyder, blandt andet ud fra den feedback, jeg har fået," beskriver han på sin nye hjemmeside.

Der skulle være flere coachingvideoer på vej, som Rasmus Nielsen udvikler til Intellipoker, PokerStars' pokerskole. 

I første omgang må vi nøjes med 'Jungleras'' tips til, hvordan man bliver en dygtig turneringsspiller. Og så kan du selvfølgelig finde en prisliste, hvis du finder muligheden for pokerundervisning spændende. Se alt om pokerconsulting.dk her.

1: Få skabt dig en solid base!
Det er ekstremt vigtig man skaber sig en solid base at arbejde ud fra – og derfra bygger de mere "fancy" ting på – og ikke omvendt.

2: Fokus
Man er kun så god som sin sidste beslutning! Der findes masser af dygtige spillere, som i længden kunne være markant mere vindende hvis du var bedre til kun at spille når fokus var på plads – dengang hvos ens b eller c game kunne klare ærterne er desværre nok fortid, så fokus, fokus fokus! (Jeg falder selv i denne kategori desværre!)

3: Bankroll management
Spil kun et niveau hvor du kan modstå variansen, og specielt som turneringsspiller hvor der kan være langt imellem de store resultater, så et niveau hvor tabende dage ikke gør dig alt for frustreret – det skulle gerne være sjovt/hyggeligt/en god oplevelse

4: Vær den aggressive!
Dette punkt er ekstremt vigtigt, men også ekstremt vigtigt ikke at overdrive! Mange nye spillere læser at man skal være aggressiv, men kommer tit til at blive for aggressive i for mange marginale spots. Dette er dog et bedre udgangspunkt end at være notorisk passiv, som for mange kan være svært at ændre.

5: Brug et statistikprogram
Kom i gang med HoldEmManager eller Pokertracker. Start ud med en relativ simpel HUD (Altså de stats man ser på skærmen), forsøg at forstå stats, brug dem, lær, juster, og tilføj evt. flere stats senere når forståelsen af de første stats er på plads.

6: Find dit niveau
Det er vigtigt, specielt i udviklingsfaser at man ikke for ofte spiller for stort i forhold til bankroll/skills. Man lærer helt sikkert meget af det, specielt af at se de andre, mærke spændingen osv, men man spiller ikke lige så frit, og det gode spot man normalt ville turde tage, springer man måske over.

7: Vær ikke bange for at begå fejl
Det er sådan vi lærer! Allerede nu hvor niveauet er hævet kraftigt over de seneste år, og også med henblik på fremtiden, skal man passe på ikke at tro at man kan klare sig ved at gøre det let for en selv. Selvfølgelig skal man ikke altid rode sig ud i problemer, men jeg tror på, at morgendagens vindere er dem der udfordrer sig selv nu i svære spots – ikke dem der kontinuerligt blot forsøger at gøre det let for sig selv.

8: Spar med andre pokerspillere
Om det er gennem ens eget netværk, eller via diverse pokerforum eller med en coach for den sags skyld, så sørg for at spare med andre spillere hvis du ønsker at udvikle dig – det er meget få pokerspillere der kan klatre til toppen alene.

9: Forstå, hvad du gør
Stil dig selv en masse hvorfor og hvordan spørgsmål når du spiller, og når du ser andre spille. Hvorfor better han der? Hvad var formålet? Hvorfor den sizing? Hvad hvis han i stedet havde xxx? Hvad gør jeg vi på den turn, eller den? Osv. osv.

10: Udvikl dit spil!
Tendenserne i pokeren ændrer sig hele tiden, måned for måned – uge for uge. Så der er ganske enkelt ikke tid til at læne sig tilbage og hvile på laurbærene fordi man lige har haft en god måned eller to. Vær nysgerrig, se hvad de andre gør, lær af det!

asd