Wisconsin-valg rokker ved præsidentodds

Donald Trumps nederlag ved primærvalget i Wisconsin genåbner slaget om republikanernes nominering. Det er konklusionen, hvis man kigger på odds-udviklingen.

De fleste følgere af de amerikanske primærvalg havde efterhånden vænnet sig til tanken om, at Donald Trump løb med den republikanske nominering. Den kontroversielle milliardær har gang på gang vist sig stærkere end konkurrenterne.

Lige indtil Wisconsins indbyggere gik til stemmeboksene. De valgte Ted Cruz med så stor overbevisning, at bookmakernes odds nu indikerer et langt tættere løb om den republikanske nominering end hidtil. Hos Betsafe steg en Trump-nominering fra 1,60 til 1,80, mens oddsene på Ted Cruz omvendt faldt fra 3,40 til 3,00.

"Vi følger selvfølgelig udviklingen hos vores amerikanske kolleger tæt, og der er ingen tvivl om, at opfattelsen blandt bookmakerne er, at valgresultatet i Wisconsin er markant. Kigger man på den generelle oddsudvikling, så faldt Donald Trumps chancer for at vinde nomineringen fra 55 til 48 procent. Alt andet lige er der altså i dag størst chance for, at Trump ikke vinder nomineringen", siger Betsafes oddssætter Thomas Holm.

Oddsjusteringerne er de største siden Super Tuesday i starten af marts, hvor Trump vandt primærvalgene i adskillige stater.

Hvilken kandidat vinder den republikanske nominering?
Donald Trump 1.80
Ted Cruz 3.00
John Kasich 7.00
Paul Ryan 12.50
Mitt Romney 95.00
Alle andre kandidater 45.00

Hvem bliver USA's næste præsident?
Hilary Clinton 1.55
Donald Trump 6.00
Bernie Sanders 8.00
Ted Cruz 12.00
John Kasich 24.00
Paul Ryan 40.00
Joe Biden 45.00
Mitt Romney 125.00

Spil på det amerikanske præsidentvalg