Hvem vinder Ballon d’Or 2015?

FIFA’s Ballon d’Or er nok en af de flotteste præmier, en professionel fodboldspiller kan vinde.

Den 11. januar 2016 bliver denne sæsons Ballon d’Or prisuddeling afholdt i Zürich, og hvis du vil følge med i hvilken spiller der modtager prisen i år, kan du læse de seneste nyheder om fodbold og online spil her http://extra.bet365.dk/news/da/.

Efter at have reduceret den originale liste, som lød på 23 nominerede kandidater, ligger den endelige konkurrence nu mellem bare tre spillere: Lionel Messi, Neymar og Cristiano Ronaldo. Bliver det mon argentineren, brasilianeren eller portugiseren, som løber af sted med titlen?

Messi er favorit
Siden den smukke Guldbold, som Ballon d’Or betyder på fransk, så sit første lys i 2010 i samarbejde med FIFA, er den blevet overrakt fem gange – henholdsvis tre gange til Lionel Messi i 2010, 2011 og 2012, samt to gange til Cristiano Ronaldo i 2013 og 2014. I år er det Lionel Messi som er favorit til at hive B.D. titlen hjem for fjerde gang i sin karriere. Argentineren hjalp sit hold Barcelona frem til en Treble sejr i sæsonen 2014/15, hvor den catalanske klub vandt både Champions League, det spanske mesterskab og Copa del Rey.

Også Messis holdkammerat Neymar er nomineret i år. Den brasilianske wonderboy scorede 22 mål i sidste sæson af Primera División, og har allerede scoret 14 mål i år. Neymar er glad for endelig at være blandt de nominerede, og han mener også at det er fuldt fortjent. "Jeg synes at jeg fortjener at være blandt finalisterne, for det jeg gør,” udtaler Neymar ifølge Goal.com. ”Jeg ville have været glad hvis trioen (Messi, Neymar og Suarez, red.) alle kunne have været med.” ”Vi skulle alle have været nomineret, på grund af den historie vi skriver og for alt det, som vi har opnået,” tilføjer stjerneangriberen.

Ronaldos form tvivlsom
Sidst men ikke mindst er Cristiano Ronaldo nomineret endnu engang, og med god grund. Portugiseren blev La Ligas topscorer i 2014/15 sæsonen med 48 mål, og er den forsvarende Ballon d’Or vinder. I den nuværende sæson har Ronaldos form dog ikke været på det bedste niveau, og nogle mener at det var Barcelona angriber Luis Suarez, som skulle have været nomineret i stedet for CR7 – heriblandt Lionel Messi. ”Jeg ville gerne have været på Ballon d’Or podiet med Ney og Luis,” lyder det fra argentineren, der tilsammen med Suarez har scoret 125 mål i 2015. ”Luis fortjente det på grund af den sæson, han har haft. Men Cristiano bør også få ros,” tilføjer Messi.

Mandag den 30. november blev Lionel Messi i øvrigt kåret til Bedste fodboldspiller i den spanske liga, og det er sjette gang at Barcelona spilleren vinder trofæet ud af de syv gange, det er blevet uddelt. ”Jeg er stolt over at modtage prisen foran så mange vigtige spillere i La Liga,” sagde Messi i sin takketale, idet han blev overrakt trofæet. ”Denne kåring vil jeg særligt dedikere til min søn Thiago, selv hvis han endnu ikke forstår, hvad det går ud på.”